Alba navnebetydning

Alba er som mange andre navne et pigenavn med dobbelt navnebetydning. Det er et kort pigenavne på 4 bogstaver der starter med A og slutter på A. Det er blandt tidens populære navne sammen med Alma, Asta, Alva mf.

Alba betyder på latin ‘hvid’ og på spansk betyder det ‘daggry’ el. ‘solopgang’. Den Berlinske basketballklub Alba Berlin hedder der blandt andet fordi de spiller i hvid, men den mere smukke betydning er selvfølglig solopgang, som også navnet Gry betyder.

Funfact: Alba er også det skotske navn for Skotland. I Danmark er der kun piger med navnet Alba, men det kan også bruges som drengenavn. Det har over den seneste årrække været et navn der er steget voldsomt i popularitet.

Alba navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Alba. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Alba navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Alba

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Alba navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.