Rolf navnebetydning

Navnet “Rolf” stammer fra de nordiske og germanske sprog og har en gammel oprindelse. Det kommer fra det gammelsvenske og gammeldanske navn “Hrólfr”, der betyder “famous wolf” eller “berømt ulv”. Navnet kombinerer ordet “hról” (famous) og “ulfr” (ulv).

Navnet “Rolf” har været populært i mange nordiske og germanske kulturer og har forskellige variationer på tværs af sprog som svensk, dansk, norsk, tysk og engelsk. Det er et klassisk og tidløst navn, der stadig anvendes i dag.

En af de mest kendte personer i Danmark med navnet Rolf, er nok Rolf Sørensen. Han har i gennem mange år været professionel cykelrytter, og er nok en af de mest vindende danske cykelryttere selvom han aldrig rigtig har gjort sig gældende i de helt store cykelløb, som Tour de France.

Vil du blive den næste Rolf Sørensen, så kan du finde din første racercykel på Cykelby.dk der har hjulpet med udarbejdelsen af denne navne betydning. Det er en side hvor du bliver guidet til valget af din næste cykel, og kan få et overblik over mange forskellige cykler.

Rolf navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Rolf. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Rolf navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Rolf

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Rolf navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.