Nina navnebetydning

Navnet “Nina” har forskellige betydninger afhængigt af kultur og sprog. Her er nogle af de betydninger, det ofte associeres med:

  1. Hebraisk: På hebraisk betyder “Nina” “Gudinde” eller “Guds gave”.
  2. Russisk: I det russiske sprog betyder “Nina” “yndig” eller “venlig”.
  3. Spansk/Italiensk: På spansk og italiensk er “Nina” en kælenavnlig form af navnet “Ana” eller “Anna”, der betyder “grace” eller “favn” på disse sprog.
  4. Sanskrit: I det gamle sanskrit-sprog betyder “Nina” “ild” eller “ildgud”.
  5. Indiansk kultur: I nogle indianske sprog betyder “Nina” “kraft” eller “styrke”.

I Danmark er Nina et rimelig udbredt navn, og med tanke på den danske historie, vil man nok tillægge det den hebraiske betydning herhjemme, men du er fri til at tolke på betydningen og vælge de betydninger du bedst kan lide eller måske bare skifte lidt i mellem dem.

Der er flere kendte personer gennem tiden der også har båret navnet Nina, og her er nogle af de mest kendte Nina Simone (amerikansk sangerinde) og herhjemme i Danmark, Nina Agdal (dansk model).

Tak til Nina der driver SkySkin.dk for at hjælpe med denne navnebetydning. Du kan på hendes hjemmeside købe IPL hårfjernere og krystal hårfjernere.

Nina navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Nina. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Nina navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Nina

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Nina navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.