Morten navnebetydning

Morten er et udbredt dansk drengenavn på 6 bogstaver der starter med M og slutter på N. Morten havde sin storhedstid i 80’erne, hvorefter det er dalet i popularitet til nu hvor der nærmest ikke er nogen der får navnet Morten.

Morten er et dansk navn og en dansk form af navnet Martin og som mange andre navne stikker dets rødder endnu dybere. Morten betyder “den modige” og er primært udbredt i Danmark, hvorfor det ikke er så kendt på verdensplan.

Dets afstamning er dog meget international og Martin bruges i hele verden, men Martin kommer af det latinske navn Martinus, der stammer fra krigsguden Mars. Det har altså rødder i navne der bruge verden over og i et navn der også ligger til grund for andre navne.

Morten navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Morten. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Morten navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Morten

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Morten navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.