Marianne navnebetydning

Marianne er et pigenavn på 8 bogstaver der starter med M og slutter på E. Det er et navn der kan deles i to seperate navne, nemlig Mari og Anne, men der findes også mange variationer af selve navnet Marianne, herunder Marian og Marianna.

Det er ikke klart hvad betydningen af Marianne er, da man ikke med 100% kan sige noget om hvor, hvornår og hvorfor navnet er opstået. Navnet menes enten at være en udvikling af Maria, der er et navne med en stærk betydning i form af “den skønne” el. “den smukke” el. “den flittige” alt efter hvor man slår det op. Nogle mener også det er en dansk udgave af det franske navne Marie, der også betyder “den skønne”.

Navnet kan være opstået som en sammensætning af to navne: Maria og Anne, men dette kan ikke siges med sikkerhed. Anne betyder “ynde” og “nåde” og er også en meget brugt navn i Danmark.

Marianne er et meget dansk navn og er et af de mest brugte pigenavne gennem tiden. Det findes også i mange andre lande, men typisk i en anden version, f.eks. Marianna i Frankrig.

Det er et navn der er dalet i popularitet og er i dag langt fra blandt de mest populære navne.

Denne navne betydning er lavet i samarbejde med Gilbaks.dk hvor du finder guides til fitness træning, udstyr og kost. Siden er drevet af en Marianne Gilbaks og vi siger tak for hjælpen til denne navne betydning.

Marianne navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Marianne. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Marianne navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Marianne

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Marianne navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.