Mads navnebetydning

Mads er blandt de mest brugte danske drengenavne og har været det i mange mange år. Det er et kort drengenavne på 4 bogstaver der starter med M og slutter på S. Du kan læse mere om navnet Mads og dets betydning samt afstamning herunder.

mads betyder “guds gave” og stammer fra det hebraiske navn Matthæus og Matthæus var en af Jesus’ følgere. Matthæus er senere blevet til navnet Mathias, sam har dannet grobund for den korte form Mads, der i dag er meget udbredt.

Mads bruges ikke kun i Danmark, men er særdeles udbredt i hele Norden, herunder også i andre versioner på f.eks. svensk og norsk. Selvom det er dalet i popularitet i Danmark, så er der stadig mere en 100 personer årligt der bliver navngivet Mads.

Mads navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Mads. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Mads navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Mads

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Mads navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.