Freja navnebetydning

Navnet Freja er et kvindeligt fornavn med nordisk oprindelse og er mest kendt i Danmark og de øvrige nordiske lande. Navnet Freja er en variant af det oldnordiske navn “Freyja” eller “Freyia.” Det er navnet på den nordiske gudinde for kærlighed, skønhed og frugtbarhed i den nordiske mytologi. Freja er også en vigtig gudinde i den asatro, den gamle nordiske religion.

Betydningen af navnet Freja er ikke fuldstændig klar, men det menes at være forbundet med ord og rødder, der indikerer kærlighed, skønhed, og muligvis herredømme eller herskerinde. Freja var en stærk og magtfuld gudinde i nordisk mytologi og blev ofte afbildet som en smuk kvinde, der red på en vogn trukket af katte og ejede Brisingamen, en smykke, der symboliserede hendes skønhed og kærlighed.

Navnet Freja er populært i de nordiske lande og betragtes som et smukt og feminint navn med historisk og kulturel betydning. Det er blevet båret af mange kvinder i de nordiske lande og andre steder i verden med forbindelser til den nordiske kultur.

Kendte med navnet Freja:

  • Freja Kirk
  • Freja Friis
  • Freja Beha Erichsen

Denne udgivelse er skrevet i samarbejde med en matematik-side hvor du kan lære om forskellige matematiske begreber som Pythagoras sætning, pi og procentregning. Siden i tale er Lommeregner.org – en gratis online lommeregner.

Freja navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Freja. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Freja navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Freja

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Freja navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.