Frederik navnebetydning

Navnet “Frederik” er et drengenavn med tysk oprindelse og er blevet brugt i forskellige europæiske kulturer i flere århundreder. Betydningen af navnet Frederik er generelt “fredsrig hersker” eller “fredselskende hersker.” Det er sammensat af de tyske elementer “frid,” der betyder “fred,” og “ric,” der betyder “hersker” eller “magt.”

Frederik er et klassisk og tidløst navn, der er blevet båret af mange konger, kejsere og andre kongelige gennem historien, især i lande som Danmark, Sverige og Preussen. Navnet er også populært som et fornavn i mange andre lande og har positive kvaliteter som lederskab og ønsket om fred indbygget i sin betydning.

I Danmark er Frederik et meget royalt navn, i og med det er et navn der går igen og igen i kongerækken. Vores næste konge kommer med al sandsynlighed også til at hedde Frederik.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Linkbuildingbogen.dk der indeholder al den viden om linkbuilding du har brug for lige nu.

Frederik navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Frederik. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Frederik navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Frederik

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Frederik navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.