Anne navnebetydning

Anne er det navn i Danmark der bæres af flest danske pige og kvinder, med andre ord er det altså klart det mest brugte pigenavn i Danmark på tværs af generationer. Anne er et pigenavn på 4 bogstaver der også ofte er en del af andre dansk pigenavne som Marianne og Hanne. Det starter med A og slutte på E.

Anne er en afledning af Anna, der igen er en afledning af Hannah, hvorfor betydningen af navnet også stammer herfra. Anne betyder derfor “ynde” el. “nåde” hvis man tager den oprindelige hebraiske betydning af navnet.

Der findes mange versioner af navnet Anne, herunder Anna, Hanne og Ane, samt de mange sammensatte navne med Anne i navnet.

Navnet Anne er dalet i popularitet, men har over den seneste årrække alligevel ligget stabilt over 20 nye navngivninger hvert år, hvilket også gør at det fortsat er et af de mest brugte pigenavne.

Anne navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Anne. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Anne navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Anne

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Anne navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.