Nora navnebetydning

Navnet “Nora” har flere mulige oprindelser og betydninger afhængigt af kulturen og det sprog, det bruges i. I Danmark er navnet af nordisk oprindelse, hvor det stammer fra navnet Eleonora der betyder “lys” el. “skinnende lys”.

Du kan herunder læse mere om alle de oprindelser navnet Nora har, afhængigt af landet og kulturen.

  1. Norsk og Svensk oprindelse: I Norge og Sverige er “Nora” ofte en kort form af det nordiske navn “Eleonora” eller “Elinora”. “Eleonora” er af græsk oprindelse og betyder “Guds lys” eller “skinnende lys”.
  2. Irsk oprindelse: I Irland betragtes “Nora” nogle gange som en variant af navnet “Honora” eller “Norah”, der betyder “ærefuld” eller “ære”.
  3. Spansk og Italiensk oprindelse: I disse sprog kan “Nora” være en forkortelse af navne som “Leonora” eller “Eleanora”, hvilket har samme betydning som nævnt tidligere.

Betydningen af ​​”Nora” er således ofte forbundet med lys, ære eller ærbarhed. Det er et kort og smukt navn, der har forskellige variationer og bruges i flere kulturer.

Tak til Lommelygte.com hvor du kan finde et rigtig lys til din campingtur el. som brug ved strømsvigt og andre mørke steder.

Nora navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Nora. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Nora navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Nora

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Nora navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.