Asta navnebetydning

Navnet “Asta” har flere mulige betydninger afhængigt af kultur og oprindelse. Her er nogle af de mulige betydninger:

  1. Dansk: I Danmark er “Asta” ofte en kort form af det kvindelige fornavn “Astrid,” som betyder “Guds skønhed” eller “skøn som guderne” på gammelsvensk og gammeldansk.
  2. Nordisk: Navnet “Asta” har også nordiske rødder og stammer fra det gammeldanske og gammelsvenske ord “ást,” der betyder “kærlighed.” I nordisk mytologi var “Asta” også navnet på en prinsesse.
  3. Engelsk: I engelske kilder kan “Asta” også være en form af “Aster,” som betyder “stjerne.”
  4. Græsk: “Asta” kan også spores tilbage til det græske ord “astra,” der betyder “stjerne.”

Det er vigtigt at huske, at navne kan have forskellige betydninger og tolkninger på tværs af kulturer og sprog. Så betydningen af “Asta” kan variere afhængigt af kontekst og oprindelse.

Denne artikel udgives i samarbejde med Denglademund.dk hvor du finder alt til den gode mundhygiejne for både børn og voksne. Det er alt lige fra tandpasta, tandbørste, tandtråd til mellemrumsbørster.

Asta navne statistik

Herunder kan du se en historisk tabel med tal og statistikker for navnet Asta. Hvilket årstal og årtier har navnet været mest populært og den udvikling det har været igennem siden man begyndte at opgøre navnestatistik.

Navnestatistik kommer snart.

Relevante navne produkter og personlige gaver

Udforsk din families stamtræ

MyHeritage familieslægt logo

Med MyHeritage kan du udforske alle dine familienavne og finde inspiration til hvad dit barn skal hedde. Ikke nok med det, så kan du også læse om din familien historie. Prøv MyHeritage i dag. 

Lav Asta navnelapper

Kids Labels navnelapper logo

Når du ved hvad dit barn skal hedde er det en god idé at bestille navnelapper. Navnemærker kan placeres i tøj og sko, så du altid kan finde dit barns tøj i vuggestuen og børnehaven. Bestil hos Kids Labels i dag.

Indgraveringsgaver med navnet Asta

MyHeritage familieslægt logo

Lav en personlig gave i form af ingraveringssmykker fra Indgraveringsgaver.dk. Vælg mellem mange forskellige designs, halskæder, armbånd, øreringe, ringe, nøgleringe og bælter.

Personlig bog med Asta navn

Kids Labels navnelapper logo

En personlig bog er en af de bedste gaver du kan give til et barn. Min Bedste Bog er et dansk firma der laver mange forskellige personlige børnebøger til børn i alle aldre. Vælg en historie og bestil bogen.